Image Alt

ΤΗΕ MIGHTY KITCHEN

The Mighty Kitchen Cyprus Vegan Guide

ΤΗΕ MIGHTY KITCHEN

ΜΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΤΕΜΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

The Mighty Kitchen Cyprus Vegan Guide

Μια γευστική συνέργεια τεχνολογίας, βιωσιμότητας και υγιεινής διατροφής

H The Mighty Kitchen αποδεικνύει ότι η υγιεινή και βιώσιμη διατροφή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θυσιάζεις την γεύση. Στην αιχμή της τροφικής καινοτομίας, η The Mighty Kitchen πρωτοπορεί στον τομέα των υποκατάστατων κρέατος, παρουσιάζοντας νέα προϊόντα, χρησιμοποιώντας την δική της προστατευμένη IP τεχνολογία, βάση της οποίας παράγει πλούσια σε γεύση και ρεαλιστική υφή, φυτικά υποκατάστατα κρέατος καθώς και συστατικά.

Η εταιρεία συστάθηκε εν μέσω πανδημίας και λειτουργεί στην Κύπρο, σε μια αγορά η οποία δεν είναι διεθνώς γνωστή για την δράση της στο τομέα της εναλλακτικής πρωτεΐνης. Ωστόσο η The Mighty Kitchen στόχο έχει να προβάλει την χώρα μας, καθώς τα προϊόντα της γκάμας – Plant Powered Poultry – που θα είναι διαθέσιμα σε μεγαλο αριθμό χωρών τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες ηπείρους.

Ζούμε μια σεισμική αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες με τους Millennials να πρωτοστατούν. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GlobalData το 70% των ανθρώπων παγκοσμίως προσπαθούν είτε να μειώσουν είτε να εξαλείψουν το κρέας από το διατροφολόγιο τους.  Η The Mighty Kitchen αναγνωρίζοντας το κενό το οποίο υπάρχει στην αγορά εναλλακτικού κρέατος μαζί με μια ομάδα επιστημόνων με ειδίκευση στην βιομηχανία τροφίμων είναι σε μια διαρκή αναζήτηση στο να δώσει στον πελάτη εναλλακτικά προϊόντα φυτικής προέλευσης χωρίς να θυσιάζει την γεύση και την υφή.

“Είμαστε πρωτίστως μια εταιρεία τροφίμων” δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της The Mighty Kitchen Γιώργος Βου. “Κάθε γεύμα πρέπει να είναι μια εμπειρία. Ο στόχος μας είναι σας «ταξιδεύουμε» με κάθε μπουκιά στο BBQ στην αυλή του σπιτιού ή στο σπίτι της γιαγιάς, σε στιγμές γεμάτες αναμνήσεις με πλούσια αρώματα και γεύσεις. Η τεχνολογία απλά μας δίνει την ευκαιρία να το πράξουμε αυτό. Οι άνθρωποι θέλουν επιλογές και εμείς είμαστε εδώ για να τους παρέχουμε εξαιρετικές λύσεις.”

Έχοντας εμμονή με την γεύση, και με επίκεντρο την τεχνολογική καινοτομία, η IP προστατευόμενη “precision putty” της The Mighty Kitchen είναι η βάση για τα πλούσια σε γεύση και υφή προϊόντα εναλλακτικής πρωτεΐνης.

“H ομάδα μας αποτελείται από επιστήμονες που αγαπούν το καλό φαγητό” δηλώνει η C.T.O. και συνιδρυτής της εταιρείας Λουΐζα Σοφοκλέους. “Η αποστολή μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε με συνολικό τρόπο την εξειδίκευση μας για να βελτιώσουμε το ελαττωματικό διατροφικό σύστημα προσφέροντας υγιεινές και εύγευστες επιλογές φυτικής προέλευσης”.

Η ομάδα της The Mighty Kitchen έχει επίσης δημιουργήσει και αξιοποιεί στο έπακρο τη δική της πλατφόρμα ζωικού λίπους, το οποίο μιμήται σε γεύση και σε υφή το ζωικό λίπος,  για να επιλύσει διάφορες προκλήσεις συνυφασμένες με τα εναλλακτικά κρέατος. Η μοναδική αυτή προσέγγιση προσφέρει ένα ζουμερό και εύγευστο προϊόν το οποίο παράλληλα προσφέρει μια πιο ισορροπημένη διάσπαση των λιπών και πιο αποτελεσματική διασπορά των διατροφικών αξιών.

Τα προϊόντα της The Mighty Kitchen φτάνουν στο τραπέζι σας με τις εύχρηστες συσκευασίες Chick*n range μέσω διανομέων τροφίμων και εστιατορίων.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Ιδρυθείσα το 2019 στην Λάρνακα, η The Mighty Kitchen επαναπροσδιορίζει την αγορά των εναλλακτικών προϊόντων κρέατος μέσω ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού, ανάλυσης δεδομένων και χημείας συστατικών για να παράγει εύγευστα και πλούσια σε υφή εναλλακτικά προϊόντα κοτόπουλου με βάση φυτικά υλικά καθώς και άλλα είδη κρέατος και συστατικά. Η ομάδα της είναι ένα μείγμα επιστημόνων τροφίμων, μηχανικών και επιτυχημένων επιχειρηματιών.

Η The Mighty Kitchen στοχεύει να εξελίξει την κουλτούρα του φαγητού παντρεύοντας παραδοσιακές γεύσεις με νέες διατροφικές επιλογές, οι οποίες θα έχουν θετική επίδραση στο περιβάλλον, στην υγεία των ανθρώπων και την ευημερία των ζώων ανά το παγκόσμιο.

Η αρχική μας γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει υποκατάστατα κοτόπουλου σε μορφή strips, nuggets και tenders.

 

This Project SEED/0719/0103 is co-financed by the European Regional Development Fund and the Republic of Cyprus through the Research and Innovation Foundation

 

Μάθετε περισσότερα και ακολουθήστε τους:

Website | Linkedin | Facebook | Instagram | Cyprus Vegan Guide