Image Alt

Kompi

kompi 250 Cyprus Vegan Guide

Kompi

Kompi Cyprus Vegan Guide
  1. Τι θα ήθελες να ξέρουμε για σένα;

Δύσκολη ερώτηση για ένα εσωστρεφή άτομο! Λοιπόν, γεννήθηκα στην Πολωνία και πριν από περίπου 11 χρόνια μετακόμισα σε αυτό το όμορφο νησί. Έχω υιοθετήσει τρείς κατεργάρηδες γάτους. Αν δεν φτιάχνω τατουάζ ή ζωγραφίζω, περνώ τον περισσότερο ελεύθερο μου χρόνο σε περιπέτειες με το ποδήλατο σε όλη την Κύπρο. Ανακαλύπτω συνεχώς νέα μέρη και απολαμβάνω την εκπληκτική φύση.

  1. Τι σημαίνει για σένα βιγκανισμός;

Είμαι βίγκαν το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου (από το 2004) και υποθέτω πως έχει γίνει μέρος της προσωπικότητας μου πια. Για εμένα, είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από διατροφή. Προσπαθώ να ενσωματώσω τον βιγκανισμό σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Όχι μόνο με το να εκπαιδεύω τους γύρω μου για τα περιβαλλοντικά και ηθικά ζητήματα ή τα οφέλη του βιγκανισμού στην υγεία μας, αλλά και δείχνοντας τους ότι ακόμη και τα μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν – όπως οι καθαρισμοί των παραλιών – μπορούν τελικά να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη περιβαλλοντική αφύπνιση. Και το να είσαι βίγκαν είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για το περιβάλλον σήμερα, έτσι όσο περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν ολόκληρο το φάσμα του βιγκανισμού, τόσο το καλύτερο! Κατά καιρούς, παίρνω μηνύματα από άτομα που εμπνεύστηκαν από όσα μοιράζομαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είτε σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής, είτε είναι πλέον βίγκαν. Προσπαθώ να δείξω στους ανθρώπους ότι η συμπόνια δεν είναι αδυναμία και ότι είναι καλύτερα να ζεις με μια πληγωμένη καρδιά, παρά με μια κλειστή καρδιά. Ακόμα και στο στούντιο τατουάζ μου, το Sixteen Rounds στη Λευκωσία (όπου συνεργάζομαι με δύο άλλους καταπληκτικούς καλλιτέχνες, την Anna Cosmic και την Ermina), χρησιμοποιούμε προϊόντα ECO TAT που είναι βίγκαν, φυτικά και κατασκευασμένα από βιοαποικοδομήσιμο πλαστικό. Δυστυχώς, για λόγους υγιεινής, χρησιμοποιούμε πολλά απορρίμματα μίας χρήσης. Γι’ αυτό και διασφαλίζουμε ότι όλα, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος τους, είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει και τα μελάνια μας. Όμως, για να αντισταθμίσουμε το ανθρακικό μας αποτύπωμα, συνεργαστήκαμε επίσης με τον οργανισμό MORE TREES, έτσι ώστε για κάθε τατουάζ που κάνουμε, ο οργανισμός MORE TREES φυτεύει ένα δέντρο σε ένα από τα τρία έργα του στην Κένυα, την Αϊτή και τη Μαδαγασκάρη.

  1. Τι σε ώθησε να ακολουθήσεις τον βίγκαν τρόπο ζωής; Τι σε επηρέασε πιο πολύ;

Μεγάλωσα στη δεκαετία του ’90 ανάμεσα σε παιδιά του κινήματος punk και straight edge. Τότε, η χορτοφαγία ήταν κάτι πολύ σπουδαίο. Και έτσι, με τον καιρό, καθώς το κίνημα straight edge  εξελίχθηκε προς τον βιγκανισμό, το ίδιο έκανα και εγώ.

  1. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να είσαι σήμερα βίγκαν;

Σε σύγκριση με τη δεκαετία του ’90, σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φανταζόμουν. Φυσικά πρέπει να είναι κανείς ενήμερος για όλες τις διατροφικές πτυχές του ώστε να διασφαλίσει ότι λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας. Δεν πρόκειται μόνο για επιλογή σαλάτας κάθε φορά που βγαίνουμε για γεύμα με τους φίλους μας! Ωστόσο, η βιομηχανία τροφίμων γίνεται όλο και πιο φιλική προς βίγκαν, ενώ υπάρχουν τόσες πολλές, πιο ενδιαφέρουσες και πιο υγιεινές επιλογές διαθέσιμες που είναι κάτι το εξαιρετικό.

  1. Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή;

Οποιαδήποτε συνταγή για γλυκά είναι η αγαπημένη μου! Όταν πρόκειται για βίγκαν γλυκό δεν μπορώ να αντισταθώ!

  1. Έχεις κάποιο αγαπημένο προϊόν να προτείνεις;

Το σπιτικό tofu από την Ασιατική Αγορά στη Διγενή Ακρίτα στη Λευκωσία, που είναι και κοντά στο σπίτι μου! Για να είμαι ειλικρινής, τις περισσότερες φορές ετοιμάζω το φαγητό μου εξ’ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας φρέσκα, τοπικά προϊόντα από την Κύπρο. Όσον αφορά άλλα προϊόντα, όπως προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι ή οδοντόκρεμα και άλλα προϊόντα περιποίησης, δεν δίνω ιδιαίτερη προσοχή στη μάρκα. Εάν είναι βίγκαν και διαθέσιμα στην αγορά, τα παίρνω.

  1. Σε εμπνέει κάποιο ζώο; Αν ναι, πες ποιο και γιατί;

Οι γάτες σίγουρα! Μου έχουν διδάξει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για την κοινωνική συναναστροφή και με εμπνέουν πολύ ως καλλιτέχνη.

  1. Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;

Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε αυτή την υπέροχη ευκαιρία και μου επιτρέψατε να μοιραστώ συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τον βίγκαν τρόπο ζωής μου. Εκτιμώ πραγματικά όλη τη σκληρή δουλειά σας. Ας είναι η δύναμη με το μέρος σας (May the force be with you)!

  1. Που σε συναντάμε;

https://www.facebook.com/sixteenrounds

https://www.instagram.com/sixteenroundstattoo

https://www.instagram.com/kompi_tattoo

Οι απόψεις και οι γνώμες που παρουσιάζονται στο κομμάτι “Συνεντεύξεις” του CyprusVeganGuide.com είναι αυτές του συνεντευξιαζόμενου και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την επίσημη πολιτική ή θέση του CyprusVeganGuide.com.